Duší celkem: 899
Přítomných duší: 2
V krčmách: 0

      Názory a komentáře
      Sonet pro Quijota

      Vyhledávání:

      Zpět k dílu Obnovit <<  2  >>

       
         Kanyapi
        23:45:41  9. února 2011
      A zase zádumčivě zírat...


       
         Angeluss
        22:18:55  22. ledna 2011
      Po dlouhé době jsem zase nechal zlákat ke čtení. Asi nemusím dodávat, že to za to stálo. Tohle dílko mi cosi důležitého připomnělo. Díky Yenn.

      A jinak bych vážně nečekal, že v komentářích objevím celou Zařinu kuchařku. Dobrý bonus.


          11:00:28  6. října 2009
      Hmm... Líbí se mi velmi. Nemůžu se ubránit nutkání, číst jí znovu a znovu... :) Opravdu podařená


       
         Kanyapi
        13:58:27  17. září 2009
      tak jsem si myslela, že dopověsím to prádlo a dám si čaj, ale asi tu budu jen sedět a zádumčivě zírat


       
        Milwa
        21:36:43  2. dubna 2009
      mně se to strašně líbí... neviem, jestli je to dnešní náladou, ale přijde mi to geniální, nádherná nálada, sedící forma.. já prostě neviem.. jsem unešena :)


          09:49:41  31. března 2009
      Houby nesnáším jakbysmet, celé roky chodím s rodinou rebelsky jedině na borůvky vždycky pak upeču koláč a stejně ho má každej radši, než ty blivajzní věci. A já po slimácích jídlo nedojídám:D
      Ale je fakt, že někdy, když je potřeba, tak semtam nějakou pozřu(žampion) a nedělám scény. Anebo v bramboračce, někdy, když si nevšimnu a už to mám v puse, tak fakt neplivu.

      Koprovku nevaříme, zato vajíčka - udělaná míchaná, nebo jako hemenex jsou nejrychlejší oběd/večeře- se sladkými kroužky cibule a tak vůbec, přidáš trochu kuřecího masa anebo šunku anebo posypat sýrem (někdy to pak jím i s kečupem, na základě čehož mě máti označila za prase) a smetana je nejvýbornější! Z té se dá udělat cokoli. Koláč, omáčka...

      Momentálně mám ráda jednu věc, co mě naučili ve Francii: vezmete si připravený plátek masa, jako stejk, důkladně napepřit a nasolit a hodit na kus másla osmažit na pánvičku(hlubší). Když už je maso tak akorát opečené, zalijete ho "by oko" smetanou, tak akorát a důkladně promícháte. Spojí se s máslem a nasaje koření a udělá báječný sosík. Necháte krapet probublat a je hotovo. No a pak se to baští, jenom tak, anebo s franc. bílými bagetkami.

      Chá, kalorická bomba, ale naprosto bezva a lahodná. A pak šíleně dlouho nemáte hlad, tak se to srovná.


       
         Yenn
        07:59:10  31. března 2009
      Nonsence: To se neboj, na smetanové omáčky, s houbami obzvlášť, se rozhodně nehodlám ani dívat, křivě ani jakkoli jinak


          01:23:59  31. března 2009
      na koprovku a kulajdu mi nesahej, na smetanove omacky s houbama ci bez se opovaz jen krive podivat;-) .*


          22:34:08  30. března 2009
      lidi bláhoví...


       
         Yenn
        22:05:13  30. března 2009

      A já nemám ráda hned čtyři věci: houby, vejce, kopr a smetanu. Přesto existují nejen lidi, co navzdory mému estetickému cítění vaří odpornost nazývanou "kulajda", ale dokonce i takoví, co ji jedí, a co hůř - prý jim i chutná


      [1]  [2]  [3]  [4

      DrD je registrovaný produkt firmy Altar. Copyright © 2005-2024 DarkAge Team
      Přepnout na mobilní verzi webu.
      Vytištěno ze serveru DarkAge (www.darkage.cz).