|
Houby nesnáším jakbysmet, celé roky chodím s rodinou rebelsky jedině na borůvky vždycky pak upeču koláč a stejně ho má každej radši, než ty blivajzní věci. A já po slimácích jídlo nedojídám:D
Ale je fakt, že někdy, když je potřeba, tak semtam nějakou pozřu(žampion) a nedělám scény. Anebo v bramboračce, někdy, když si nevšimnu a už to mám v puse, tak fakt neplivu.
Koprovku nevaříme, zato vajíčka - udělaná míchaná, nebo jako hemenex jsou nejrychlejší oběd/večeře- se sladkými kroužky cibule a tak vůbec, přidáš trochu kuřecího masa anebo šunku anebo posypat sýrem (někdy to pak jím i s kečupem, na základě čehož mě máti označila za prase) a smetana je nejvýbornější! Z té se dá udělat cokoli. Koláč, omáčka...
Momentálně mám ráda jednu věc, co mě naučili ve Francii: vezmete si připravený plátek masa, jako stejk, důkladně napepřit a nasolit a hodit na kus másla osmažit na pánvičku(hlubší). Když už je maso tak akorát opečené, zalijete ho "by oko" smetanou, tak akorát a důkladně promícháte. Spojí se s máslem a nasaje koření a udělá báječný sosík. Necháte krapet probublat a je hotovo. No a pak se to baští, jenom tak, anebo s franc. bílými bagetkami.
Chá, kalorická bomba, ale naprosto bezva a lahodná. A pak šíleně dlouho nemáte hlad, tak se to srovná.
|