|
A u toho Babicy ještě zůstanu ... Ty nejlepší hlody mistra rétora
1. "Tvrdý játro není tak dobrý jak měkký játro."
2. "Mozarella je takovej sýr bez chuti a bez zápachu. Ale je dost populární. Lidi, který hubnou, ho maj rádi."
3. "Kdo nemá žampiony, tak ať si tam dá nějaký jiný houby. A teď důležitý, kdo nemá žádný houby, tak ať si tam nedává vůbec žádný houby."
4. "Je to supr... Jednoduchý a postaví to každýho šohaje na nohy, vyčistí tělo, dodá žaludku mikrofloru, vitamíny, odbourá to všechny i volný radikály a hlavě dodá sebevědomí, žloutky prý i vlasy a lesk, taky trochu jsou afrodiziakem. Tak to přece musí bejt i zdravý..."
5. Ratatule. “Dneska si tady spolu připravíme francouzskou zeleninu a to bude ratatule.”
6. "Pakliže budete mít štěstí jako já, že váš manžel, babička nebo dcera byli na rybách a přinesli kombinaci lososa, tresku a sumce, což se samozřejmě může podařit..."
7. "Kurkuma je japonskej šafrán, kterej se používá kupodivu v Indii. Je to v podstatě takový barvivo. Ale blíží se to samozřejmě ke kari."
8. "Ja jsem uvažoval vo tom vůbec jak ten název sekaná moh vzniknout, tak a vyudedukoval jsem si, že pravděpodobně dřív ty mašiny, ty strojky neměli, takže prostě lidi to maso vzali a rozsekali ty zbytky co měli a vznikla jim vlastně takovádle jakoby mletina a z toho voni dělali si takový ruzný samozřejmě pochoutky."
9. "Nebo jsme dělali v Düsseldorfu takovou akci pro pět tisíc lidí a vezli jsme tam jídlo kamionama. Všechno jsme to přišpendlili, aby to po cestě drželo. Přišpendlili jsme to blbě. Přijeli jsme na místo, otevřeli dveře a puding plaval v nudlích, krabi se v tom plácali… Za tři hodiny jsme to museli dát do původního stavu."
10. "Mám obchod s lyžema, dělám servis, hraju sport, zpívám, jsem dobrý milovník."
11. "Uvařil sem si vařenou bramboru."
12. "Protože mám dlouhej prst, tak se dostanu do jakékoliv papriky."
13. "Todle je parmazán. Von to je sice dost drahej sejra, ale takovej kvalitní!"
14. "Smažíme asi tak pět minut, že to je hotový poznáme podle toho že už je to takový vopečený."
15. "Teď do tohodlenc nasypem takhlenc todlenc."
16. "A kedlubnu tam dávám proto, že jsme v Čechách. Normálně by se tam dávaly bambusový výhonky, ale kedlubna taky jde."
17. "Rukola je salát, kterej by jste si měli kupovat, protože je velmi intenzivní."
18. "Dokážeme udělat to, že to takhle postrčíme."
19. "Jak se z takového malého kuřecího prsa stane taková velká záležitost..."
20. "Ted bych tě poprosil kdybys mi rozšvihala vejce."
21. "Čínský zelí všichni znáte, to je taková ta velká šiška, vypadá jak rugbyovej balón."
22. "Teďka bude zajímavá věc, do toho dáme rajčatovej protlak, kterej je samozřejmě takový hořký, tak ho musíme vosladit ... dolejem do toho vodu a máme bretáňskou vomáčku."
23. "V každý vesnici to dělaj jinak... ve Francii, v Itálii, Španělsku, Řecku..."
24. "Ryby obsahují jód a jód je dobrý na mozek."
25. Věnování do knihy: "Nauč se vařit, jinak se nevdáš"!
26. "Červená čočka, to je taková naše předělaná čočka normální, vona už je voloupaná."
27. "Já si to tady teď budu dělat rukou, vy to můžete dělat na válu ..."
28. "Je tam áčko, béčko, céčko, minerály, zinek ... prostě všechno, na co šáhnete, je v zelí."
29. "Třeba artyčoky u nás nikdo nejí, tak se jich sem vozí málo a jsou drahý ..."
30. "Škoda, že tady v kuchyni nemůžete být s náma, jinak byste cítili, jak ty Kamily stehna krásně voní."
|